Auto op afbetaling

Een auto op afbetaling kopen kan soms uitkomst bieden. Kijk echter wel goed naar de kleine lettertjes, soms betaal je veel te veel rente bij een dealer of autohandelaar en is het voordeliger om zelf een lening af te sluiten bij de bank. Tussen de 4% en 6% is een goede rente voor een auto op afbetaling, daarboven betaal je te veel. Let ook op dat je geen onnodige verzekeringen afsluit bij de koop op afbetaling. Dit kan ook een adder onder het gras zijn.

Verder moet de auto die je gaat kopen het wel waard zijn. Als je voor een auto gaat kijken, neem dan iemand mee die verstand van zaken hebt, of maak een afspraak bij de ANWB om de auto te laten keuren voordat je overgaat tot de aankoop. Het is extra zuur als je een lening hebt afgesloten voor een auto die na de koop niet goed blijkt te zijn. Daarbovenop kunnen er ook nog mankementen/gebreken aan de auto zijn waardoor je met extra kosten komt te zitten.

Ook de looptijd van de lening is van belang, hoe sneller je aflost, hoe minder rente je betaald, hoe sneller de auto van jou is. Ga ook niet op zoek naar een veel te dure auto, je betaalt verder nog kosten voor het onderhoud, wegenbelasting en verzekering. Een auto op afbetaling is prima mogelijk maar zorg ervoor dat u niet meer dan 8% rente betaald. Betreft het een 2e hands auto neem iemand mee die verstand van auto’s heeft.

Of auto leasen?
Wellicht is een auto leasen iets voor jou? Een auto leasen is allang niet meer alleen geschikt voor bedrijven. Steeds meer particulieren leasen een auto. U hebt de keuze uit financial lease of operational lease. Er is een constructie waarbij de auto uiteindelijk van u wordt tegen de afgesproken prijs als het leasecontract beëindigd is. Zet de voor- en nadelen op een rij en ga na of een auto leasen voor jou voordeliger is inplaats van een auto op afbetaling.

Auto op afbetaling kopen

Wanneer je een nieuwe of een dure tweedehandse auto gaat aankopen, dan spreekt het voor zich dat je het volledige bedrag van die auto niet zomaar direct voor handen zal hebben. Het spreekt dan ook voor zich dat de meeste mensen die een nieuwe auto in huis willen halen er voor kiezen om een auto op afbetaling aan te kopen. Dit brengt als voordeel met zich mee dat je een duurdere auto kan kopen terwijl de druk op je financiële situatie toch niet te groot wordt. Vooraleer een auto op afbetaling aan te kopen kan het wel geen kwaad om de prijzen bij de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. De kostprijs van een koop op afbetaling kan namelijk sterk afhankelijk zijn van de financiële instelling waar je een beroep op wenst te doen. Het mag wel duidelijk zijn, wil je een nieuwe auto aankopen, dan is het zonder probleem mogelijk om deze op afbetaling aan te kopen.