GSM op afbetaling

Bij winkels zoals Neckermann, Wehkamp en Mediamarkt kun je een gsm kopen op afbetaling.

Bij de aankoop van een GSM (al dan niet betaald in termijnen) zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

  • Type telefoon: Tegenwoordig kun je niet eens meer kiezen voor een andere telefoon dan een smartphone, maar er bestaan ook nog gewone mobiele telefoons. Nou zul je daar waarschijnlijk niet naar op zoek zijn, eerder een iPhone of een Samsung Galaxy S2.
  • Besturingssysteem: Je kunt een telefoon kopen met IOS (alleen op iPhone), een telefoon met Windows of 1 met Android. De laatste wordt steeds populairder.
  • Scherm: Naast de grootte van het scherm is het ook van belang of deze over een touchscreen met multitouch beschikt. Verder verschilt de gebruikte techniek zoals bijvoorbeeld een LCD, LED of amoLED scherm.
  • Gewicht: Een gemiddelde smartphone weegt zo’n 120 gram. Wanneer deze zwaarder is kan dat onhandig zijn in de zomer als je’m mee wilt nemen in je korte broek.
  • Geheugen: Waarbij sommige telefoons zijn voorzien van een vaste hoeveelheid geheugen die je niet kunt uitbreiden (zoals de iPhone), kun je andere wel uitbreiden met extra geheugen. Meestal is een GB of 8 wel voldoende als je niet heel veel muziek wilt meenemen.
  • Camera: De camera’s in GSMs worden steeds beter, let hier echter wel op als je van plan bent om veel foto’s te schieten.

Telefoon op afbetaling

Tegenwoordig hebben mensen nood aan een uitermate veelzijdige telefoon die we ook wel een smartphone noemen. Vroeger was een telefoon gewoon een toestel waar je mee moest kunnen bellen of een berichtje mee moest kunnen sturen. Tegenwoordig moeten deze toestellen echter veel meer kunnen. Je moet er verbinding mee kunnen maken met het internet, maar daarnaast is het ook mooi meegenomen wanneer je mooie foto’s en filmpjes kan maken. Het spreekt bijgevolg voor zich dat al deze verschillende mogelijkheden er voor zorgen dat de gemiddelde kostprijs van een telefoon aanzienlijk hoger is komen te liggen dan vroeger. Bijgevolg hebben steeds meer mensen de grootste moeite met het in huis halen van een nieuwe, veelzijdige smartphone.

Voor bovenstaande mensen bestaat er echter een goede oplossing. Zij kunnen er namelijk voor kiezen om een telefoon op afbetaling aan te kopen. De meeste grote ketens bieden hun klanten eigenlijk standaard die mogelijkheid. Wel is het zo dat meteen opvalt dat er doorgaans altijd een extra kostprijs voor een koop op afbetaling wordt aangerekend. Met andere woorden, die ene interessante smartphone die normaal 300 euro kost kan zomaar 20 of 50 euro duurder worden. Wil je er met andere woorden zeker van zijn dat je zo weinig mogelijk kosten moet betalen voor je nieuwe telefoon, dan is een telefoon op afbetaling kopen eigenlijk geen goed idee. Heb je echter niet meteen voldoende budget voor handen, dan kan een telefoon op afbetaling kopen voor jou juist wel een interessante mogelijkheid zijn.