TV op afbetaling

Je koopt een TV op afbetaling bij de winkels zoals Mediamarkt, Neckermann of Wehkamp.

Je kunt een TV het beste kopen op afbetaling bij BCC als je deze binnen een jaar of anderhalf jaar kunt terug betalen. Als dat niet het geval is dan kun je deze bij 1 van de andere winkels aanschaffen.

Bij het kopen van een tv (al dan niet in termijnen) dien je met de volgende zaken rekening te houden:

  • Schermgrootte
  • 3D mogelijkheid: Let hierbij ook op van welk soort 3D techniek de TV gebruik maakt. Je hebt actieve 3D (bril met batterijen) en passieve 3D techniek (bril zonder batterijen). De laatste is vergelijkbaar met de manier van kijken in de bioscoop.
  • Soort scherm: LED, LCD of Plasma. LED is over het algemeen zuiniger en geeft een hoger contrast dan LCD verlichting in de TV. Hier zijn ook weer verschillen in, je hebt EDGE-Lit LED, dan zijn slechts de randen voorzien van LED lampen. Bij FULL LED zijn achter het gehele scherm LED lampen geplaatst. De laatste manier zorgt voor een beter contrast. Plasma geeft verreweg het hoogste contrast weer maar verbruikt weer meer energie.
  • Resolutie: Als je gebruik maakt van een Blu-ray speler dan is een Full HD resolutie van 1920 x 1080 aan te raden. De zogenaamde HD-Ready tv’s beschikken over een resolutie van 1366 x 768.
  • Beeldfrequentie: Dit geeft aan met hoeveel beelden per seconden het beeld ververst. Standaard is dat 50 of 60 Hz. De duurdere versies beschikken over 100 of 200 Hz beeld. Hoe hoger hoe vloeiender het beeld en hoe rustiger voor je ogen.
  • Geluid: In een platte TV is het nu eenmaal lastig om goede boxen in te bouwen. Als dit van belang is let er dan op fabrikanten hier aandacht aan besteed hebben.
  • Ethernet / Mediacenter: De luxere tv’s hebben vaak een ingebouwde mediacenter waarmee je gelijk DVD of Blu-ray bestanden kunt afspelen.