Bed & Boxspring op afbetaling

Een bed of boxspring op afbetaling kopen kun je doen bij verschillende winkels zoals Wehkamp en Neckermann.

Bij het kopen van een bed of boxspring op afbetaling dien je op een aantal zaken te letten. Allereerst is natuurlijk het formaat belangrijk, voldoet een 2-persoons bed van 140 cm of wil je liever een breder bed van 160, 180 of 200 cm. Daarnaast zijn er verschillende soorten matrassen van bijvoorbeeld koudschuim, traagschuim, latex, binnenvering of pocketvering. Bij de laatste heb je ook nog te maken met zones, over het algemeen geldt hoe meer zones, hoe beter. Dan is er nog de keuze of je een hard matras wilt of een zachte, dit is geheel afhankelijk van je eigen smaak. Heeft je partner liever een hard matras en jij een zachte, of andersom? Dan kun je wellicht kiezen voor een hard matras met als extra een zachte toplaag. Over het algemeen geldt, hoe zwaarder je bent, des te harder het matras moet zijn. Zo voorkom je dat op een gegeven moment een kuil ontstaat in uw matras. Dit is erg hinderlijk en zult u uiteindelijk gewrichtsproblemen kunnen krijgen.

Er zijn verschillende winkels waarbij je een bed/boxspring kunt kopen op afbetaling. Wehkamp, Neckermann en ook bij IKEA kunt u op afbetaling een bed bestellen. Wij geven je graag het advies mee om de looptijd van de termijn zo kort mogelijk te houden.

Bed kopen op afbetaling

Wanneer je net een nieuw huis hebt gekocht wordt je uiteraard met heel veel verschillende kosten geconfronteerd. Het gaat daarbij niet alleen om eventuele herstellingswerken, maar er moeten ook heel veel meubelen en andere zaken terug worden aangekocht. Neem nu bijvoorbeeld een bed. Iedereen heeft natuurlijk een bed nodig om in te slapen en als het even kan het liefst een bed dat zo comfortabel mogelijk is. Veel mensen vergissen zich echter in het prijskaartje dat hieraan verbonden is. Je moet namelijk niet alleen het frame van het bed kopen, maar ook een matras, een overtrek en ga zo maar door. Al deze verschillende onderdelen zorgen er dan ook voor dat een bed een behoorlijk bedrag kost die lang niet iedereen zomaar op de bankrekening heeft staan.

Toch is een bed natuurlijk een essentieel onderdeel van uw huis waardoor steeds meer mensen er voor kiezen om een bed op afbetaling aan te kopen. Vooral wanneer je, je bed bij een grote of gespecialiseerde meubelzaak gaat aankopen zal je merken dat je steeds de mogelijkheid krijgt om deze gewoon in schijven af te betalen. Je moet er wel rekening mee houden dat een gespreide afbetaling van je bed er voor kan zorgen dat de totale kostprijs wordt verhoogd. Het feit dat je, je bed niet in één keer, maar wel in verschillende delen zal afbetalen kan er dan ook zomaar voor zorgen dat je nog een behoorlijk bedrag extra kwijt bent.