Creditcard aanbieders
Zoveel mensen, zoveel creditcard aanbieders
Er zijn niet alleen veel soorten creditcards, maar ook veel verschillende creditcard aanbieders. Hierbij kun je denken aan banken, maar ook andere financiële instellingen hebben een ruim aanbod aan creditcards. In dit artikel vind je een overzicht van de grootste en belangrijkste aanbieders van creditcards. Prepaid creditcards zijn tegenwoordig erg in trek. Je kunt een prepaid kreditkaart zelf opwaarderen middels iDEAL of PayPal zodat u alleen geld kunt uitgeven waarover u ook daadwerkelijk beschikt. Op deze manier kunt u niet rood staan. Wanneer u internetaankopen wilt doen bij – voornamelijk – buitenlandse sites is een creditcard betaling meestal verplicht. Hiervoor leent een prepaid creditcard zich erg goed.
VISA & MasterCard
Veruit de bekendste en grootste aanbieder van creditcards is VISA en MasterCard. Wereldwijd is het de best geaccepteerde creditcardmaatschappij, zowel in winkels als online. Naast de gewone VISA creditcard, beschikt VISA ook over een ruim aanbod van zogenaamde co-branded creditcards. De populaire ANWB VISA card en de Bijenkorf creditcard zijn hier goede voorbeelden van. Het grote voordeel van zo’n co-branded creditcard, is de korting. Als je co-branded creditcards gebruikt, kun je door aankopen te doen met je creditcard, bijvoorbeeld sparen voor korting. Op deze manier kun je geld verdienen met je aankoop.
MasterCard
Naast VISA is MasterCard een heel bekende aanbieder van creditcards. De creditcard van MasterCard is na VISA wereldwijd de meest geaccepteerde. Het verschil met VISA is klein, maar kredietkaarten van MasterCard worden vaker gecombineerd met een Nederlandse bankrekening. Je hebt dan bijvoorbeeld een Rabocard, een ING Platinumcard of een ABN AMRO creditcard. De bank fungeert hier dan als creditcardaanbieder. Je kunt ook kiezen voor een onafhankelijke creditcard van MasterCard, deze is dan niet aan jouw bank gebonden. Bij zowel VISA als MasterCard staan betrouwbaarheid, veiligheid en betaalgemak voorop. Voor prepaid creditcard aanbieders kunt u terecht bij bedrijven als; Neteller, Skrill, 3V Prepaid Visa, Moneybookers, Payogo, GWK Prepaid MasterCard en DB Card.
American Express
American Express is ook een heel bekende creditcardaanbieder, al is deze in Nederland minder populair dan de twee grootste aanbieders, MasterCard en VISA. In vergelijking met deze twee andere grote maatschappijen, worden de creditcards van American Express relatief weinig geaccepteerd. De creditcards van deze aanbieder staan bekend om de ruime bestedingslimiet en de uitgebreide verzekering, maar omdat gespreide terugbetaling niet mogelijk is, worden deze kaarten ook wel ‘charge cards’ genoemd. Zowel in bijvoorbeeld restaurants, winkels en hotels, maar ook op internet zijn de creditcards van American Express veel minder geaccepteerd dan de creditcards van de grootste aanbieders: VISA en MasterCard.
Je eigen bank als creditcardaanbieder
Naast de grote maatschappijen die hiervoor genoemd zijn, fungeren banken ook als creditcardaanbieders. De Rabobank, ING, ABN AMRO: welke bank je ook hebt, ze hebben elk een ruim aanbod aan creditcards, waarmee je je betaalpakket kunt uitbreiden. De meeste banken geven creditcards uit in samenwerking met MasterCard en VISA. Zo’n creditcard heeft dus de dekking van MasterCard of VISA en je kunt er wereldwijd mee betalen, maar hij is gekoppeld aan je eigen bankrekening.
Hoe vraag je een prepaid creditcard aan?
De prepaid creditcard is een handig betaalmiddel: je betaalt alleen wat je zelf gestort hebt en loopt op die manier geen enkel (financieel) risico.
Maar hoe moet je zo’n prepaid creditcard aanvragen? Waar moet je op letten? En hoe kies je een prepaid creditcard die bij je past?
Welke prepaid creditcard aanvragen?
Voordat je een prepaid creditcard aanvraagt, moet je natuurlijk eerst een keuze maken uit het ruime aanbod. Er zijn, net als voor de gewone creditcards, ook voor prepaid creditcards steeds meer aanbieders. Waar moet je nu op letten als je een prepaid creditcard wilt aanvragen? Allereerst kun je kijken naar de kosten: je betaalt immers een jaarlijkse bijdrage en eenmalig komen daar ook de aanschafkosten bij. Verder is het ook slim om te kijken naar de acceptatie van de prepaid creditcard. Een prepaid MasterCard bijvoorbeeld, wordt in bijna alle landen ter wereld geaccepteerd. Dit geldt ook voor de prepaid creditcard van VISA, de 3V prepaid creditcard.
Een prepaid creditcard aanvragen via internet
Verreweg de makkelijkste manier om snel een prepaid creditcard aan te vragen, is via internet. Dit is heel simpel: je gaat naar de website van de bank of financiële instelling van je keuze en vult het formulier in. Voor een aanvraag van een prepaid creditcard dien je wel binnen de Europese Unie te wonen én 18 jaar of ouder te zijn.
Mijn prepaid creditcard is aangevraagd: en nu?
Als de prepaid creditcard aangevraagd is, heb je die als het goed is binnen een week in huis. De reden dat dit zoveel sneller gaat dan bij een gewone creditcard, is dat bij de prepaid creditcard geen lening aangegaan wordt en er geen toetsing bij het BKR nodig is. Dit scheelt veel tijd, waardoor de aanvraag voor je prepaid creditcard sneller voltooid kan worden.
Meteen een creditcard aanvragen?
Samengevat doorloop je de volgende stappen, wanneer je direct je creditcard wilt aanvragen:
– kies een creditcard die bij je past
– ga naar de website van de creditcardaanbieder
– vul het formulier in,
– na ongeveer een week heb je je prepaid creditcard in huis!
Direct een creditcard online aanvragen: hoe doe je dat?
Een creditcard is een gemakkelijk betaalmiddel: je betaalt met je creditcard en een maand later wordt het bedrag afgeschreven van je rekening.
Maar hoe vraag je een creditcard aan? Je kunt naar de bank gaan, maar veruit de makkelijkste manier om snel een creditcard aanvraag in te dienen, is via internet.
Een goede creditcard kiezen
Om een goede creditcard te kiezen, één die bij je past, moet je eerst creditcards vergelijken. Er zijn genoeg goede vergelijkingswebsites, maar je moet altijd goed de voorwaarden en kleine lettertjes lezen. Let hierbij ook op verschillen in de kosten, zoals de aanschafprijs of de hoogte van de jaarlijkse bijdrage. Als je dan een kaart hebt gekozen, kun je vaak online direct je creditcard aanvragen.
Direct een creditcard online aanvragen
Via de website van de creditcardmaatschappij van je keuze, kun je vaak meteen de creditcardaanvraag doen. Het is belangrijk dat de website beveiligd is, je wilt immers met dit soort financiële zaken geen enkel risico lopen! Je kunt dit controleren in je browser: er moet een slotje voor het webadres staan. Bij websites van creditcardmaatschappijen of financiële instellingen, is dit eigenlijk altijd wel het geval. Je kunt nu direct je creditcardaanvraag starten.
Ik heb een creditcard aangevraagd: en nu?
Als de creditcard online aangevraagd is, wordt er eerst een BKR-controle uitgevoerd. Bij een aanvraag voor een ‘klassieke’ creditcard wordt er nagegaan of je geen negatieve BKR-codering hebt. Bij een prepaid creditcard of debitcard is dit echter niet zo, omdat je op deze kaarten vooraf geld stort. Als de controle uitgevoerd is en je bent goedgekeurd als nieuwe creditcardhouder, ontvang je binnen een paar weken de creditcard per post. Deze moet je dan nog activeren, waarvoor je ook een brief krijgt met instructies. Als de kaart eenmaal geactiveerd is, kun je hem direct gebruiken!
Meteen een creditcard aanvragen?
Samengevat doorloop je de volgende stappen, wanneer je direct een creditcard online wilt aanvragen:
– kies een creditcard die bij je past
– ga naar de website van de creditcardaanbieder
– vul het formulier in, je wordt nu getoetst en ontvangt hierover bericht
– na een paar weken krijg je je creditcard thuis
– na activatie van je creditcard kun je hem direct gebruiken
Creditcard aanvragen zonder BKR toetsing: kan dat?
Met de creditcard kun je eenvoudig, snel en veilig betalen, overal ter wereld. Als je een creditcard aanvraagt, wordt er eerst gecontroleerd of je geen BKR-registratie hebt.
Iemand met een negatieve BKR zal dus meer moeite hebben met het aanvragen van een creditcard. Toch is er een oplossing: de creditcard zonder BKR! Deze staat beter bekend als de prepaid creditcard of de debitcard. Maar hoe werkt dit nu precies?
Een creditcard: waarom BKR?
Als je betaalt met een gewone creditcard, sluit je eigenlijk een soort lening af. Je betaalt immers pas een maand later de rekening. Omdat het om een lening gaat, is je BKR-registratie doorslaggevend bij je aanvraag. Dit is eigenlijk best logisch: de creditcardmaatschappij wil weten hoe groot de kans is dat je je rekening op tijd betaalt. Je wordt dus getoetst bij de BKR: er wordt gekeken naar je maandelijkse inkomen, maar ook of je eventuele lopende leningen netjes betaalt.
Een creditcard zonder BKR toetsing
Voor een kredietverstrekker, zoals de aanbieder van de creditcardmaatschappij, is je BKR-codering dus doorslaggevend voor de aanvraag. De prepaid creditcard; of debitcard werkt anders dan een gewone creditcard, waardoor een BKR-toetsing niet nodig is. Op deze kaart stort je eerst zelf geld: je hebt dus geen krediet, maar betaalt met je eigen geld. Omdat je op deze manier geen geld leent, heeft een negatieve BKR-codering geen gevolgen voor de aanvraag van deze kaart.
BKR-toetsing is niet nodig
Bij een debitcard of prepaid creditcard wordt geen krediet verstrekt. Je sluit dus geen lening af en dit is precies de reden waarom een BKR-controle niet nodig is! Deze kaart is ideaal als je geen schulden wilt maken: je stort gewoon een bedrag op je prepaid creditcard of debitcard! Als je geld op is, is het op en kun je niet meer betalen. Je loopt dus geen enkel risico en kunt (je eigen) geld op de prepaid creditcard uitgeven tot het op is. Op deze kaarten kun je ook niet rood staan, dus er zijn geen vervelende verrassingen achteraf. Een creditcard zonder BKR-toetsing: het is dus echt mogelijk!
Creditcard aanvragen zonder bkr toetsing? Kijk dan op de website van uw bank voor meer informatie over prepaid creditcards zonder bkr toetsing.
Aanbieders van creditcards zonder BKR toetsing
Waar haal je nu zo’n prepaid creditcard of debitcard? Er zijn veel verschillende aanbieders, waar je deze creditcard zonder BKR kunt krijgen. Zo biedt MasterCard een DebitCard, is er een speciale VISA Prepaid Creditcard en de Moneybookers MasterCard Prepaid. Dit is slechts een kleine greep uit het ruime aanbod.
DB CARDSERVICE
Financieel beheer met DB Card Prepaid MasterCard wel goed mogelijk.
AMSTERDAM- Steeds meer Nederlandse gezinnen raken in de problemen door schulden. Iets meer dan één op de zes huishoudens kampt met een schuld of loopt risico deze te krijgen. Dit blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zo meldt het NRC. Met een DBCard prepaid MasterCard is een goed financieel beheer eenvoudig en transparant. Daarnaast kan met een DBCard prepaid MasterCard nooit een schuld worden opgebouwd, omdat de gebruiker niet meer kan uitgeven dan hij of zij werkelijk te besteden heeft.
“Een schuld komt zelden voort uit één oorzaak en één van de belangrijkste oorzaken is een gebrekkig financieel beheer” zo schrijft staatssecretaris Klijnsma in het rapport.
Met de DBCard Prepaid MasterCard wordt goed financieel beheer eenvoudiger gemaakt. Iedere kaarthouder krijgt namelijk een gratis online account die 24 uur per dag en overal ter wereld toegankelijk is en waarin alle transacties en aankopen in een keurig overzicht worden weergegeven.
Het online account van DB Card Prepaid MasterCard is het goed te vergelijken met een persoonlijke e-wallet. In uw DB e-wallet wordt het geld elektronisch bewaard wat vervolgens met de DB MasterCard weer kan worden uitgegeven. Met het online DB Card account in combinatie met de DB Card Prepaid MasterCard wordt voorkomen dat het financieel overzicht uit het oog wordt verloren en daarmee de controle over de financiën.
Een andere belangrijke oorzaak van schuldproblemen is “het aanhouden van een te hoge levenstandaard”, aldus de staatssecretaris. Met de DBCard Prepaid MasterCard is meer uitgeven dan de gebruiker zich kan veroorloven niet mogelijk. Met de DBCard prepaid MasterCard kan immers nooit meer worden uitgeven dan het bedrag dat vooraf is opgeladen.
In tegenstelling tot een reguliere creditcard is er dus geen sprake van krediet (geleend geld) dat achteraf moet worden betaald. Met een DB card prepaid credit card bepaalt de gebruiker zelf vooraf hoeveel er kan worden uitgegeven. Hierdoor is de DBCard Prepaid MasterCard de ideale oplossing voor het in de hand houden van de uitgaven.
De mogelijke gevolgen van een te hoge levenstandaard aanhouden zijn vaak fikse aflossing boetes en hoge rentekosten. Een DBCard Prepaid card helpt dus ook nog eens voorkomen dat de gebruiker een te hoge levenstandaard aanhoudt en meer uitgeeft dan hij of zij werkelijk heeft.
Over DBCardservice BV
DB Cardservice B.V. is een aanbieder van innovatieve betaalproducten en is een leider op het gebied van marketing, distributie en verkoop van de Prepaid (her-oplaadbare) MasterCard voor algemeen gebruik door consumenten en bedrijven.
Onze missie is het ontwikkelen van prepaid producten en -diensten, met als doel het toegankelijker maken van wereldwijd veilig en eenvoudig betalen voor iedereen zonder toegang tot, of behoefte aan een reguliere MasterCard creditcard.
Er zijn zo enorm veel aanbieders van creditcards, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.
De ene biedt een lagere jaarlijkse bijdrage, maar bij de ander zijn de aanschafkosten minder hoog. Hoe kom je er nu achter wat de goedkoopste prepaid creditcard is? Met een enorme hoeveelheid soorten, maten, bedragen en aanbieders, wordt in dit artikel beknopt weergegeven welke prepaid creditcard de goedkoopste is.
De goedkoopste creditcard zonder BKR
De prepaid creditcard of debitcard werkt anders dan een gewone creditcard, waardoor een BKR-toetsing niet nodig is. Op deze kaart stort je zelf geld, dat je vervolgens weer uitgeeft. Je gaat dus geen lening aan en kunt ook niet rood staan. Dit is een groot voordeel ten opzicht van een gewone creditcard: je betaalt geen rente en loopt geen risico op hoge schulden. Je moet echter wel, net als bij elke creditcardaanvraag, ten minste 18 jaar oud zijn.
De goedkoopste prepaid creditcard
De Moneybookers Prepaid MasterCard is de goedkoopste prepaid creditcard in Nederland. Voor deze zeer voordelige kaart betaal je jaarlijks een bijdrage van maar 10 euro! Je hebt geen bestedingslimiet, wat logisch is, aangezien het een prepaid creditcard is: je limiet bepaal je zelf door wat je stort op deze goedkope prepaid creditcard! Een toetsing bij de BKR is dan ook niet nodig, omdat je geen lening aangaat.
Moneybookers of Skrill?
De goedkope prepaid creditcard van Moneybookers wordt wel eens verward met de naam Skrill. Laat je hier niet door afleiden: Moneybookers en Skrill staan voor hetzelfde bedrijf, er is alleen momenteel (2012) een verandering binnen het bedrijf aan de gang, waardoor ook de naam van het bedrijf zal veranderen.
Betalen met de voordelige prepaid creditcard
Werkt deze kaart dan anders dan een gewone creditcard? Nee! Met deze goedkope prepaid creditcard kun je dezelfde betalingen verrichten, in winkels, restaurants, maar ook in hotels op vakantie en met online betalingen. De kaart van Moneybookers kun je gemakkelijk opladen met IDeal en de jaarlijkse bijdrage is maar 10 euro per maand, waarmee het veruit de goedkoopste prepaid creditcard is van dit moment.
Kritiek op prepaid betaalkaarten als middel om geld wit te wassen niet altijd terecht
Geldstromen Cash Passport GWK Travelex wél transparant en traceerbaar.
DIEMEN – Populaire prepaid betaalkaarten en cadeaukaarten kwamen recentelijk plotseling negatief in het nieuws. Op basis van uitspraken van een politieonderzoeker naar witwaspraktijken, publiceerden diverse media over deze kaarten als zouden ze uitsluitend in handen van criminelen zijn en alleen gebruikt worden om geld wit te wassen. Letterlijk werd gesteld dat door crimineel misbruik van de kaarten het voor de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie niet duidelijk is waar crimineel geld zich bevindt.Dit is zeker in het geval van het Cash Passport van GWK Travelex onjuist. Alle geldstromen rondom het Cash Passport van GWK Travelex zijn namelijk transparant en traceerbaar voor officiële instanties.
Op het Cash Passport kan op dit moment alleen geld gestort worden aan de balie van de filialen van GWK Travelex. Bovendien kan dit alleen door de kaarthouder persoonlijk. De kaarthouder moet zich bij iedere storting identificeren, door het tonen van een geldig legitimatiebewijs, zoals een paspoort of rijbewijs. Deze legitimatiegegevens worden door GWK Travelex vastgelegd in combinatie met de stortingsbewijzen.
Het Cash Passport van GWK Travelex is een financiële dienst die onder toezicht staat. Dit betekent dat er strenge eisen zijn met betrekking tot deze dienstverlening. Naast het identificeren van de kaarthouder, worden de geldstromen van de Cash Passport transacties nauwlettend bekeken. En als er sprake is van een ongebruikelijk transactiepatroon, dan wordt dat doorgegeven aan het centrale meldpunt.
Tenslotte wil GWK Travelex ook het geschetste beeld nuanceren, als zouden dit soort kaarten uitsluitend door criminelen gebruikt worden. ,,Het Cash Passport wordt veel gekocht door vakantiegangers die op zoek zijn naar zekerheid en het is een goedkoop alternatief voor een creditcard’’, aldus Martin Wentink, Managing Director van GWK Travelex. ,,Het is een prepaid kaart die voor minder dan een 15 euro te koop is en die alle voordelen van een credit card heeft, zonder de nadelen. Je komt niet voor jaarlijks terugkerende kosten te staan, je betaalt geen rente want je kunt niet rood staan, je kunt er mee pinnen en je kunt er bijvoorbeeld gewoon je hotelrekening mee betalen want het is een volwaardige Mastercard. En dan is je geld ook nog verzekerd in geval van verlies, diefstal of misbruik van de kaart. Je geld is dus 100% veilig.”
Over GWK Travelex
GWK Travelex maakt onderdeel uit van de Travelex Group. Travelex heeft wereldwijd 1150 kantoren in ruim 35 landen en bedient jaarlijks ruim 29 miljoen klanten. Met 51 eigen vestigingen en 105 servicepunten is GWK Travelex in Nederland de grootste speler op het gebied van verschillende cashproducten zoals vreemde valuta, money transfers en de mogelijkheid om contant een rekening te betalen.
Wat kost een creditcard of prepaid creditcard?
De kosten kunnen per creditcard en per aanbieder verschillen. De jaarlijkse bijdrage, de rente, het zijn allemaal verschillen in de kosten voor een creditcard.
Het grootste verschil zit hem echter in de soort kredietkaart: is het een klassieke creditcard of een prepaid creditcard? Voor de actuele prijzen kun je het beste de website van de aanbieder bekijken, maar in dit artikel geven wij alvast een algemeen overzicht. Want wat kost een creditcard eigenlijk?
Een prepaid creditcard?
Het klinkt misschien een beetje raar, maar het is eigenlijk heel simpel: op deze creditcard stort je vooraf geld, waardoor je nooit in de schulden kunt komen. Dit kun je gemakkelijk met IDeal doen, en betalen gaat verder precies zoals met een gewone creditcard. Je betaalt dus geen rente, je sluit geen lening af, dus bij de aanvraag is een BKR-toetsing niet nodig. Met dit type creditcard betaal je dus altijd met je eigen geld. Net zo makkelijk, maar zonder extra kosten en zonder risico.
De kosten van een klassieke creditcard
De kosten verschillen een beetje per aanbieder, maar in principe betaal je altijd voor de aanschaf van de kaart. Daarnaast zijn er de kosten voor de jaarlijkse bijdrage, dit varieert tussen de 25 en de 80 euro. Bij de gewone creditcard komen daar nog kosten bij voor rente, ongeveer tussen de 13 en 16 procent, contante geldopnames en geldopname in het buitenland. Mocht je het openstaande bedrag liever in termijnen willen betalen, dan komen hier nog extra kosten voor rente bij. Bij deze gewone creditcard zitten vaak wel meer voordelen dan bij een prepaid creditcard: zo krijg je bijvoorbeeld een aankoopverzekering, mogelijkheid tot gespreid terugbetalen en, afhankelijk van de kaart, korting bij sommige aankopen, zoals vliegtickets.
De kosten van een prepaid creditcard of debitcard
Bij een prepaid creditcard of debitcard liggen de kosten anders. Vaak betaal je wel voor de aanschaf van de kaart en ook de jaarlijkse bijdrage hoort erbij, maar deze kosten zijn gemiddeld veel lager. De goedkoopste prepaid creditcard heb je al voor 10 euro per jaar! Daarnaast heb je geen extra kosten voor rente of gespreid terugbetalen, omdat dit bij een prepaid creditcard niet aan de orde is. Je kunt hier immers niet rood mee staan en gaat geen lening aan. En geen lening betekent geen rente. Voor een prepaid creditcard betaal je dus veel minder dan voor de klassieke kredietkaart!
De Mastercard prepaid creditcard
De Mastercard prepaid creditcard kent vele voordelen en is ook nog eens goedkoop. Deze kaart heeft verschillende benamingen en heet eigenlijk de ‘Prepaid MasterCard van Moneybookers (Skrill)’.
Deze prepaid creditcard wordt uitgegeven voor MasterCard, maar is gekoppeld aan de Moneybookers (Skrill) account. Via deze account stort je geld op je prepaid creditcard, waarmee je (dankzij de ruime acceptatie van MasterCard) bijna overal ter wereld kunt betalen. De gekoppelde account heeft ook een ander voordeel: je hebt snel en makkelijk inzicht in je persoonlijke gegevens en je saldo via je persoonlijke pagina op internet.
Hoe werkt de prepaid creditcard van MasterCard?
Deze prepaid creditcard werkt hetzelfde als andere prepaid creditcards. Het enige verschil is dat bij deze specifieke prepaid MasterCard, je creditcard gekoppeld is aan je Moneybookers (Skrill) account. Je houdt de controle over je eigen uitgaven: je stort geld op je eigen account en maakt zo geld over naar je prepaid creditcard. De kaart is gemakkelijk online aan te vragen en is bijna overal ter wereld te gebruiken, net als een gewone creditcard.
Waarom een prepaid MasterCard?
Een prepaid MasterCard biedt je alle betaalgemakken van een gewone creditcard, zonder de vervelende risico’s. Je laadt de kaart zelf op met behulp van je Moneybookers (Skrill) account. Je kunt nooit je eigen limiet overschrijden en komt dus niet voor vervelende verrassingen te staan. Ook bouw je geen ongewenste schulden op, omdat je geen lening aangaat en dus geen rente betaalt. En dankzij de dekking van MasterCard, kun je met deze prepaid creditcard wereldwijd op 24 miljoen locaties betalen.
Hoe vraag ik een prepaid creditcard van MasterCard aan?
Om een prepaid MasterCard aan te vragen, dien je minimaal 18 jaar oud te zijn. Je kunt de kaart gewoon online aanvragen en krijgt de kaart dan binnen een week thuisgestuurd. De jaarlijkse bijdrage voor de prepaid creditcard van MasterCard is erg laag, zo rond de 10 euro. Omdat je geen lening aangaat, is een toetsing bij de BKR niet nodig. Daarom kan de aanvraag snel in behandeling genomen worden en heb je je MasterCard prepaid van Moneybookers (Skrill) heel snel in huis!
De Paysafecard
Ben je van plan om een paysafecard aan te kopen, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden hiervan? Je kunt er in een groot aantal webwinkels mee betalen, waardoor je de mogelijkheid hebt om prepaid en anoniem af te rekenen. Je hoeft geen gebruik te maken van een creditcard of betaalsystemen als iDeal. In plaats daarvan koop je een prepaid kaart ter waarde van het bedrag dat je nodig hebt, om af te rekenen in de webwinkel. De paysafecard werkt eenvoudig en je kunt die gewoon bij je in de buurt aanschaffen.
Waarde van de paysafecard
Uiteraard kun je zelf bepalen tegen welke waarde je de paysafecard aanschaft. Je kunt al een kaart kopen vanaf €10, waardoor je er op een voordelige manier voor zorgt dat je online aankopen af kunt rekenen. Denk je er wat vaker gebruik van te gaan maken? Kies dan voor een exemplaar ter waarde van bijvoorbeeld €25 of €50, zodat je wat meer ruimte hebt. Reken je eigenlijk alles online af met de paysafecard, of wil je meerdere kaarten gebruiken voor een grote aankoop? Kies dan voor de exemplaren ter waarde van €100.
Betalen met een 16-cijferige code
Je kunt op een heel veilige manier betalen met de paysafecard, aangezien je gebruik maakt van een speciale pincode. Het is een 16-cijferige code, die hoort bij de kaart die je in handen hebt. Zoals je begrijpt is een dergelijke code veel veiliger dan de 4 cijfers die we gebruiken voor onze pinpas. Je bent de enige die de code weet, waardoor je er mee af kunt rekenen op het internet. Je kunt de code invullen tijdens het afrekenen, om er online voor te zorgen dat men (een deel van) de waarde van de paysafecard af zal schrijven.
Codes combineren
Wil je een grote aankoop doen met de paysafecard? Dan heb je de mogelijkheid om maximaal 10 pincodes met elkaar te combineren, waardoor je een veilige online aankoop kunt doen. Heb je nog een aantal kaarten liggen, waarop bijvoorbeeld steeds €1 of €2 staat? Geen probleem, ook in dat geval kun je de verschillende codes met elkaar combineren. Je creëert op die manier als het ware één nieuwe paysafecard. Hier staat vervolgens voldoende tegoed op om de aankoop online te kunnen doen zoals je dat van plan bent, uiteraard op basis van de veilige manier van betalen.
Kopen en kosten
Op het moment dat je een paysafecard koopt betaal je daar alleen de waarde voor die erop staat. Wat dat betreft krijg je de kaart als het ware gratis in handen. Je kunt er vervolgens 12 maanden gebruik van maken, om de online aankopen te doen die je wenst. Staat er na deze 12 maanden nog tegoed op de kaart? Dan zal men vanaf de 13e maand iedere maand €2 aan kosten in rekening brengen, ten koste van je tegoed. Na een jaar van bezit betaal je een klein bedrag per maand, al geldt dat alleen voor een paysafecard waar je na 12 maanden van bezit nog tegoed op hebt staan.
Hoe voordelig is de prepaid creditcard?
De creditcard is gemakkelijk. Voor winkelen, maar ook in het buitenland, is het een veelgebruikt en populair betaalmiddel. Naast de gewone creditcard zijn er nu ook voordelige prepaid creditcards. Deze zijn vaak goedkoper en voordeliger, terwijl ze hetzelfde wereldwijde betaalgemak bieden. Handig voor iedereen die wel de lusten, maar niet de lasten van een creditcard wil! Tegenwoordig kan vrijwel elke aanbieder een prepaid creditcard aanbieden welke opgewaardeerd kan worden middels iDEAL en/of PayPal. Op deze manier hebt u uw uitgaven altijd in de hand en kunt u niet ongemerkt meer geld uitgeven als waarover u beschikt.
Een creditcard is lekker makkelijk
Een creditcard is ontzettend populair en is eigenlijk niet meer weg te denken uit het betaalverkeer. Het is een manier van elektronisch betalen, waarbij je met een plastic pasje betaalt en de rekening een maand later ontvangt. Je leent dus eigenlijk je aankoopbedrag van de creditcardmaatschappij en betaalt de rekening een maand later. Naast deze ‘klassieke’ creditcards zijn er nu ook prepaid creditcards. Deze creditcards zijn voordeliger: je stort geld en geeft alleen je eigen geld uit. Je betaalt op deze manier geen rente en bent goedkoper uit dan bij een gewone creditcard. Vergelijk altijd meerdere prepaid creditcards met elkaar om na te gaan wat de voor- en nadelen zijn bij de betreffende creditcard maatschappij.
Een creditcard zonder BKR-toetsing
Een ander groot voordeel van prepaid creditcards is dat een BKR-toetsing niet nodig is. Je gaat immers geen lening aan. Je stort, bijvoorbeeld met iDEAL of PayPal, geld op je prepaid creditcard en geeft dus nooit meer uit dan de bedoeling is. De aanschaf pakt dus ook voordeliger uit: zelfs met een negatieve BKR-registratie kom je in aanmerking voor deze creditcard. U kunt dus ten alle tijde beschikken over uw prepaid creditcard. Wilt u uw prepaid creditcard opwaarderen? Dit kunt u dus gemakkelijk zelf doen door middel van betalingen uitvoeren via iDEAL, PayPal of Paysafecard.
Een prepaid creditcard is goedkoop
De kosten lopen bij een prepaid creditcard nooit uit de hand. Een prepaid creditcard is ook veel goedkoper dan een gewone/reguliere creditcard: u hebt geen maandelijkse kosten (afhankelijk van voorwaarden), je betaalt geen rente (afhankelijk van de voorwaarden). U betaalt alleen de jaarlijkse bijdrage en de aanschafkosten (afhankelijk van de prepaid creditcard voorwaarden), die bij een prepaid creditcard vaak ook nog eens veel voordeliger uitvallen dan bij een gewone creditcard. De laatste jaren zijn er steeds meer aanbieders erbij gekomen en daarom is het van belang dat u de voorwaarden goed leest.
Een nieuwe, voordelige manier van betalen
Al met al is de prepaid creditcard dus een goedkope, voordelige manier van betalen. Je betaalt alleen wat je zelf uitgeeft en houdt alles lekker zelf in de hand. Geen enkel risico, maar wel veel betaalgemak!
Prepaid Creditcard aanbieders
De meest bekende aanbieders voor prepaid creditcards zijn; Moneybookers, Skrill en Neteller. U kunt hier een account aanvragen. Het is tevens mogelijk om een prepaid creditcard te nemen zonder dat er een BKR toetsing plaatsvindt. Als u een prepaid creditcard aanvraagt bij Skrill zult u ook beschikken over een pas. Met deze creditcard pas kunt u geld opnemen bij pinautomaten en betalen in winkels. Denk eraan dat u voldoende prepaid tegoed hebt. De voordelen van een Skrill Prepaid MasterCard is dat u overal kunt betalen op internet en in winkels omdat deze prepaid creditcard hetzelfde functioneert als de reguliere creditcard. U kunt dus de prepaid mastercard wereldwijd gebruiken zowel online (internet) als offline (winkels, pinautomaten). Zoals aangegeven kunt u deze creditcard aanvragen zonder dat er een BKR toets aan te pas komt.
De prepaid creditcard van GWK Travelex
Veel mensen gebruiken hun creditcard vooral op vakantie. Een prepaid creditcard (als alternatief voor de klassieke creditcard) heeft als bijkomend voordeel dat je goedkoper uit bent.
Je loopt geen risico op hoge schulden: je betaalt alleen wat je zelf gestort hebt en niet voor rente of rood staan. GWK Travelex biedt nu ook een prepaid creditcard aan: het Cash Passport. Deze kaart geeft je nóg meer voordelen dan een gewone prepaid creditcard.
Wat is een Cash Passport?
Het Cash Passport van GWK Travelex is een prepaid creditcard. Je zet er zelf geld op, voordat je op vakantie gaat, en geeft op die manier nooit méér uit dan aanvankelijk je bedoeling was. Het opladen van deze prepaid creditcard kan bij kantoren van het GWK. En wat nog makkelijker is: hij wordt opgeladen in de valuta van je vakantiebestemming! Je hoeft dus zelf niet meer om te rekenen om te bedenken hoeveel saldo je nog hebt. Deze prepaid creditcard van GWK kun je wereldwijd gebruiken. Een ander bijkomend voordeel is de aankoopverzekering, waarmee je aankopen met je prepaid creditcard verzekerd hebt tegen bijvoorbeeld diefstal.
Hoe veilig is de prepaid creditcard van GWK?
Eigenlijk is het Cash Passport nog veiliger dan een betaalpas. Je laadt de pas op bij een kantoor en deze prepaid creditcard is niet gekoppeld aan de bankrekening. Bij een kantoor kun je je prepaid creditcard zelfs met contant geld opladen. Transacties kun je online inzien, via je eigen, beveiligde pagina.
Verschillende valuta
Zoals gezegd laadt je je prepaid creditcard van GWK op bij één van de GWK-kantoren. Dit kun je doen in de valuta van je vakantiebestemming. Hieronder vind je een overzicht van de valuta die beschikbaar zijn voor je Cash Passport:
– Euro
– Amerikaanse en Australische Dollar
– Canadese en Nieuw-Zeelandse Dollar
– Zuid-Afrikaanse Rand
– Britse Pond
Cash Passport als prepaid creditcard: eenmalig gebruik?
Deze prepaid creditcard van GWK kun je eenmalig gebruiken, maar het hoeft niet. Je kunt de kaart bijvoorbeeld alleen voor je vakantie gebruiken. Je maakt hem dan op vakantie leeg, of haalt de prepaid creditcard bij thuiskomst leeg bij een gewone betaalautomaat. Natuurlijk kun je het Cash Passport ook gewoon in Nederland blijven gebruiken als prepaid creditcard, bij bijvoorbeeld online aankopen.
Dat de Prepaid Creditcard is voordelig is inmiddels wel duidelijk geworden. Deze website bevat alle voor en nadelen met betrekking tot de voordelen van deze creditcard.
Gezien je eerst geld stort op je creditcard – dit is dus prepaid – kun je onder andere niet in het rood staan. Dat is makkelijk want je blijft je bewust van wat je maximaal kunt uitgeven. De gangbare credit kaarten kun je namelijk wel makkelijk en plotseling in het rood komen te staan en daar betaal je ook nog rente over. Dit is dus niet altijd het geval bij de prepaid creditcard. Door de handeling vooraf geld over te maken blijf je bewust van je saldo en heeft dit een effectief resultaat op het beheer van de uitgaven die je doet.
De werkwijze van een creditcard
Iedereen weet dat je met een creditcard gemakkelijk, veilig en bijna overal kunt betalen.
Het is een voorbeeld van elektronisch of plastic geld, net zoals bij een PIN-pas. Maar hoe werkt een creditcard eigenlijk? En wat zijn de voor- en nadelen van betalen met een creditcard?
Hoe werken creditcards eigenlijk?
De werking van een creditcard is eigenlijk heel eenvoudig. Als je als kaarthouder met je creditcard wilt betalen, haal je de creditcard door de kaartlezer. Deze leest de magnetische strip en koppelt op die manier het plastic kaartje aan jouw account. Van deze account wordt vervolgens het bedrag afgeschreven, op het moment dat je je handtekening zet (vooral vroeger) of, zoals tegenwoordig, je je pincode intoetst. De creditcardmaatschappij krijgt de afrekening van de aankopen die je met je creditcard gedaan hebt. De rekening ontvang je een maand later: je betaalt dan de aankopen die eigenlijk door de creditcardmaatschappij voorgeschoten zijn.
Voordelen van een creditcard
Een creditcard kent veel voordelen: betalen is makkelijk, veilig en kan in vrijwel alle landen ter wereld. Je hebt vaak een bestedingslimiet, maar krijgt ook extra services van de creditcardmaatschappij, zoals een uitgebreide aankoopverzekering of de mogelijkheid om het uitgegeven bedrag gespreid over enkele maanden terug te betalen. Een prepaid creditcard werkt anders, je stort geld op je kaart en hebt dus geen risico op schulden. Het grote voordeel hiervan is dat je je uitgeefgedrag zelf in de hand hebt! De wereldwijde dekking en het betaalgemak zijn met deze creditcards precies hetzelfde als bij de ‘gewone’ creditcards.
Nadelen van een creditcard
Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan het gebruik van een creditcard: je betaalt rente voor het geld dat je in feite leent. Je doet nu een aankoop, maar betaalt een maand later. Over die maand wordt rente berekent. Ook betaal je extra voor geldopnames in binnen- en buitenland. Daarnaast betaal je een jaarlijkse bijdrage voor je creditcard. Omdat je leent, worden je gegevens bij aanvraag getoetst bij de BKR. Dit is echter niet het geval bij een prepaid creditcard, waarbij je zelf geld stort. Bij deze creditcard loop je geen risico en betaal je geen rente, omdat je enkel je eigen geld uitgeeft.
Welke soorten creditcards zijn er?
Creditcards zijn er in groten getale en in alle soorten en maten. Met tientallen soorten creditcards is het soms lastig om de juiste keuze te maken.
Welke kaart past bij jou? Waarin verschillen al deze verschillende soorten creditcards? In dit artikel geven we je een beknopt overzicht, zodat je zonder moeite de juiste keuze kunt maken!
De ‘gewone’ creditcard
Met een creditcard kun je makkelijk, snel, veilig en bijna overal betalen. Om te betalen gebruik je je pas, in combinatie met een pincode of (in het buitenland vaker) een handtekening. Het bedrag wordt echter pas een maand later van je bankrekening afgeschreven. Betalen met een creditcard is dus eigenlijk een soort lening, in tegenstelling tot betaling met een debet kaart, die we beter kennen als de PIN-pas. Bij een debetkaart wordt het bedrag meteen van je betaalrekening afgeschreven.
De verschillende soorten creditcards verschillen in de aanbieder, de ruimte van het bestedingslimiet en de hoogte van de jaarlijkse bijdrage. Aan een creditcard is bestedingslimiet verbonden, maar deze kan worden verhoogd als je een hogere jaarlijkse bijdrage betaalt. Deze mogelijkheden verschillen per aanbieder en per soort creditcard.
Goedkope creditcards
Er zijn veel soorten creditcards die je niet veel geld hoeven te kosten. De jaarlijkse bijdrage is klein en de bestedingslimiet is daardoor niet heel hoog. Deze kaart is ideaal voor mensen die hem niet vaak gebruiken, maar soms wel een creditcard nodig hebben.
De Studenten creditcard
Deze speciale soort creditcard is speciaal ontwikkeld voor studenten. Studenten staan erom bekend altijd een geldtekort te hebben en kwamen daardoor nooit in aanmerking voor een kredietkaart. Veel banken zagen hier een tekort in het aanbod van de verschillende soorten creditcards. De creditcard voor studenten is vaak veel goedkoper dan de ‘gewone’ creditcard en heeft een lagere bestedingslimiet.
Goede Doelen creditcard
De Goede Doelen creditcard is ideaal voor iedereen die graag aan een goed doel schenkt: voor elke betaling met deze creditcard, wordt een klein percentage van het bedrag aan een goed doel gegeven.
Wat is een Gold Card?
Een Gold Card is een speciale soort creditcard, die vaak wat extra service en privileges met zich meebrengt. De jaarlijkse bijdrage is hoger en dus biedt deze kaart een ruimere bestedingslimiet. Het aanbod in verschillende soorten Gold creditcards kan echter per aanbieder variëren.
Wilt u een goedkope prepaid telefoon bestellen en bent u benieuwd welke modellen daarvoor geschikt zijn? U heeft de keuze uit 3 verschillende categorieën, met verschillende prijsklassen. De iPhone valt hier niet onder, dit is een relatief dure telefoon, zelfs wanneer u een ouder model kiest.
Prepaid telefoon met compact design
Wilt u een goedkope prepaid telefoon met een compact design, waarmee u simpelweg kunt bellen of bijvoorbeeld anoniem sms versturen. Dan is het bijvoorbeeld een goed idee om gebruik te maken van de Samsung E1200 Black of de Samsung E1270 Red. Dit zijn twee telefoons, geschikt voor mannen en vrouwen, zonder allerlei extra’s. In plaats daarvan is het een goedkope prepaid telefoon, met een duidelijk display en grote toesten om commando’s in te voeren.
Smartphone prepaid telefoon
Bent u op zoek naar een goedkope prepaid telefoon en is het van belang dat u daarmee op internet kunt, bijvoorbeeld via wifi? Dan is het van belang om een smartphone aan te schaffen, die wat duurder uit zal vallen. In de meeste gevallen betaalt u hiervoor €50 – €100, afhankelijk van het model dat u kiest. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de Samsung Galaxy Trend Lite Black of de Samsung Galaxy Trend Plus Black, waarbij deze laatste wat meer uitgebreide functies kent en wat betere prestaties levert. Op die manier koopt u een goedkope prepaid telefoon, waarmee u de mogelijkheid heeft om over het web te surfen of gebruik te maken van Whatsapp.
Online goedkope prepaid telefoon
Wilt u een goedkope prepaid telefoon kopen en bent u benieuwd hoe u zo eenvoudig mogelijk bij de voordelige modellen uit kunt komen? Het antwoord is de online verkoop, aangezien u er daar eenvoudig voor zorgt dat u een goed beeld krijgt van de prijzen en mogelijkheden. Zorg ervoor dat u verschillende telefoons met elkaar vergelijkt en nagaat welk model het best bij u past. Dient de goedkope prepaid telefoon een zo laag mogelijke prijs te hebben, of wilt u bijvoorbeeld gebruik maken van Wifi? Afhankelijk van uw wensen kunt u online op zoek gaan naar een geschikte goedkope prepaid telefoon.
Wilt u een online prepaid telefoon kopen, zodat u een scherpe prijs betaalt en u er zelf de deur niet voor uit hoeft? Blader door het online overzicht van prepaid telefoons en kies een model dat aansluit bij uw wensen.
Scherpe online prijzen
Uiteraard is het voordeel van een online prepaid telefoon dat u een zo scherp mogelijke prijs betaalt. U kunt rekenen op een scherpe korting op de verschillende modellen, omdat de verschillende aanbieders zelf zo min mogelijk kosten maken. Bovendien kunt u de diverse prepaid telefoons gemakkelijk vergelijken, wat het mogelijk maakt om een model uit te zoeken dat goed past bij waar u naar op zoek bent. Zoekt u bijvoorbeeld naar een prepaid telefoon met wifi, of wilt u een online prepaid telefoon kopen die zo eenvoudig mogelijk in elkaar zit en beschikt over grote knoppen om een nummer in te toetsen?
Diverse merken prepaid telefoons beschikbaar
Uiteraard kunt u een online prepaid telefoon kopen bij een van de grote providers, of bij de online elektronica- en telefoonzaken. U heeft de keuze uit merken als bijvoorbeeld Samsung en LG, die beiden bekend staan om hun telefoons die behoorlijk scherp geprijsd zijn. HTC legt de prijzen over het algemeen net wat hoger, maar levert daarvoor ook mobiele telefoons met iets meer functies en degelijkheid. Apple is doorgaans geen goede keuze voor een voordelige prepaid telefoon, aangezien de prijzen hiervan zeer hoog liggen. Wilt u een online prepaid telefoon kopen? Dan is Samsung een zeer interessant merk, met een groot aantal verschillende toestellen.
Ontvangen en activeren
Heeft u een van de online prepaid telefoon gekocht? Dan ontvangt u thuis de telefoon en eventueel een simkaart. Koopt u de telefoon niet bij een provider? Dan kunt u daar de simkaart los aanvragen, om daadwerkelijk gebruik te gaan maken van de mobiele telefoon. U kunt de simkaart in de telefoon plaatsen, om deze te activeren en deze te kunnen gebruiken. U kunt op die manier een online prepaid telefoon kopen, deze thuis activeren en er vervolgens voor zorgen dat u op een heel voordelige wijze gebruik kunt maken van het mobiele apparaat om te bellen, SMS-berichten te versturen en eventueel het internet op te gaan.
Wilt u een prepaid simlock vrij kopen? Dat zorgt ervoor dat u op termijn eventueel gemakkelijker over kunt stappen naar een andere provider, u bent nergens aan gebonden. Veel van de prepaid telefoons zijn gewoon simlockvrij, maar let hier met name bij aanbiedingen bij de providers zelf goed op.
Simlock door de provider
Providers kunnen een simlock op de telefoon plaatsen. Indien u een prepaid telefoon bij KPN koopt en zij er een simlock opzetten betekent dit dat u in dat toestel alleen een simkaart van KPN kunt gebruiken. De simlock geldt maximaal 1 jaar, daarna dient de provider dit gratis voor u te verwijderen indien u daar om vraagt. Het is ook mogelijk om de prepaid telefoon eerder simlockvrij te maken, al kunnen daar kosten aan verbonden zijn. Koop een prepaid simlock vrij, zodat u hier geen last van heeft en u direct vanaf het eerste moment volledig vrij bent.
Simlockvrije prepaid telefoon
Met een simlockvrije prepaid telefoon zorgt u ervoor dat u kunt bellen op het netwerk dat u wenst. Komt u bijvoorbeeld bij KPN een interessante aanbieding tegen, of merkt u dat Vodafone scherpe tarieven rekent? Dan kunt u eenvoudig overstappen zodra uw beltegoed op is, door een nieuwe simkaart aan te vragen. Een simlockvrije prepaid telefoon is op die manier de beste keuze, indien u graag voordelig wilt bellen en SMS-berichten wilt versturen.
Overstappen van provider
Heeft u een prepaid telefoon en besluit u over te gaan stappen naar een andere provider? Ga dan eerst na of uw telefoon simlock vrij is. Is uw prepaid simlock vrij? Dan kunt u een nieuwe simkaart bij de nieuwe provider aanvragen, die u zonder problemen in het toestel kunt plaatsen. Dit betekent dat u er direct mee aan de slag kunt, zoals u dat zou verwachten. Houd er rekening mee dat de simkaart van de nieuwe provider een ander telefoonnummer heeft dan de kaart die u tot nu toe gebruikte. Wilt u hetzelfde nummer behouden en is de prepaid simlock vrij? Dan kunt u de nieuwe provider vragen het nummer over te nemen.
Wilt u een prepaid telefoon kopen, om daar af en toe voordelig mee te bellen? Een prepaid aansluiting werkt heel eenvoudig, u koopt beltegoed om daar vervolgens gebruik van te maken tot het op is. Op dat moment dient u het beltegoed voor uw prepaid telefoon weer op te laden.
Prepaid simlock vrij
Wilt u een prepaid telefoon kopen? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een simlockvrij model. Dit is in bijna alle gevallen zo, maar let hier extra goed op wanneer u de telefoon bij een provider koopt. U zorgt er met een simlockvrije prepaid telefoon voor dat u deze op ieder netwerk kunt gebruiken, mits u daar een simkaart aanvraagt en u deze in de telefoon plaatst. Dit maakt het gemakkelijk om over te stappen naar een provider met meer scherpe tarieven. Prepaid simlock vrij is tegenwoordig de standaard. Vaak krijg u €10 of €15 gratis beltegoed als u het telefoonnummer registreert bij de betreffende telefoonprovider.
Prepaid telefoon kopen met wifi
Wilt u een prepaid telefoon kopen waarmee u ook voordelig gebruik kunt maken van het internet? Op steeds meer plekken is er wifi beschikbaar, waardoor een mobiele internetverbinding niet meer nodig is. Log met wifi thuis in op het draadloze netwerk en gebruik dit ook op het werk of in de openbare ruimte. Op alle plaatsen waar wifi beschikbaar is kunt u met uw prepaid telefoon gewoon op internet, zonder dat u daar hoge kosten voor betaalt. Uiteraard bent u onderweg minder goed bereikbaar, al kunt u wel gewoon een SMS sturen of een telefoongesprek plegen. Zie meer informatie over prepaid telefoon met wifi.
Goedkope prepaid telefoon
Zoekt u naar een goedkope prepaid telefoon? De kosten vallen over het algemeen erg mee, het is mogelijk om al vanaf een paar tientjes een nieuwe telefoon aan te schaffen. Bovendien krijgt u hier vaak gratis beltegoed bij, waardoor u onder de streep nog minder voor de telefoon betaalt. Bekijk de scherpe aanbiedingen voor een voordelige prepaid telefoon, die u direct in gebruik kunt nemen. Vergelijk de verschillende modellen om tot een goede keuze te komen en ga daarbij in ieder geval uit van de functies die u nodig denkt te hebben.
Wilt u een prepaid telefoon kopen met wifi, of bent u benieuwd naar het grote voordeel daarvan? Veel smartphones bieden de mogelijkheid het internet op te gaan, maar vooral in combinatie met een prepaid telefoon kan dit duur uitvallen.
Draadloos internet in huis en op het werk
U kunt een prepaid telefoon met wifi kopen, om de kosten enorm te drukken. U heeft dan geen mobiel internet nodig, u kunt de mobiele verbinding gewoon uitschakelen. Aan bellen en SMS-en heeft u voldoende. Daarnaast kunt u wifi inschakelen op de prepaid telefoon met wifi. Dit betekent dat u gebruik kunt maken van het draadloze netwerk bij u thuis en op het werk, zoals dat ook beschikbaar is voor uw computer of wellicht een tablet. Dankzij de prepaid telefoon met wifi heeft u gewoon de mogelijkheid om over het internet te surfen, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn.
Openbare wifi spots
Bent u onderweg? Dan heeft u minder aan de prepaid telefoon met wifi, behalve wanneer u in de buurt van een openbare wifi hotspot bent. Het kan gaan om Wifi in de trein van de NS, of een wifi-punt in een restaurant waarvan u het wachtwoord weet. U kunt met uw prepaid telefoon met wifi dan gewoon inloggen op het netwerk. Vervolgens heeft u ook onderweg de beschikking over internet, waardoor u bijvoorbeeld over het web kunt surfen, of u de mogelijkheid heeft om een bericht via Whatsapp te ontvangen of versturen.
Voordelige prepaid telefoon met wifi
Een prepaid telefoon met wifi vormt een voordelige keuze, aangezien het dan niet nodig is om een abonnement voor mobiele data af te sluiten. Wilt u wel gebruik kunnen maken van het internet, maar daar liever niet teveel voor betalen? Dan kunt u een prepaid telefoon met wifi kopen. U kunt hier best een paar tientjes extra aan uitgeven, aangezien u die dankzij de gratis wifi-verbinding eenvoudig kunt terugverdienen. U kunt online uw prepaid telefoon met wifi kopen, zodat u een scherpe prijs betaalt en u de telefoon gewoon thuis kunt laten bezorgen.
Denk je erover na om een prepaid telefoon met Vodafone aan te kopen, zodat je daar voordelig mee kunt bellen? Vodafone is een van de grote providers in Nederland, waardoor je er kunt rekenen op een uitstekende dekking van het netwerk.
Gratis beltegoed van Vodafone
Koop je een prepaid telefoon met Vodafone? Dan krijg je daar van de provider al meteen €5 beltegoed bij. Registreer je vervolgens je telefoon en waardeer je het beltegoed verder op, zodat je er langer gebruik van kunt maken? Dan krijg je er nog eens €5 bij, waardoor je als het ware tot €10 korting kunt krijgen op de telefoon die je koopt. Na dit extraatje dien je de prepaid telefoon met Vodafone uiteraard zelf op te waarderen, met het beltegoed dat je de komende tijd nodig denkt te hebben.
Andere providers met prepaid telefoons
Je kunt een prepaid telefoon met Vodafone kopen, maar je kunt daarnaast ook uitstekend terecht bij de andere verschillende providers in Nederland. KPN en T-Mobile zijn de andere grote providers, Tele2 is een nieuwe speler op de markt en er zijn daarnaast nog een aantal prijsvechters actief. Telfort maakt onderdeel uit van KPN, Hollandsnieuwe hoort bij Vodafone en Ben is onderdeel van T-Mobile. Bij deze providers kun je in een aantal gevallen een meer goedkope prepaid telefoon kopen, terwijl je bovendien ook minder per minuut of per SMS-bericht betaalt en de kosten dus lager uit zullen vallen.
Simlockvrije prepaid telefoon
Wil je gebruik maken van een simlockvrije prepaid telefoon? Dan kun je daarnaast terecht bij de verschillende online winkels, je bent daarvoor niet gebonden aan de providers. Houd er rekening mee dat je op die manier over het algemeen niet het gratis beltegoed kunt ontvangen, bij je aankoop. Kijk dus goed naar de verschillende prijzen en betaal bij bijvoorbeeld Vodafone eventueel een paar euro meer, om aan de andere kant te profiteren van het gratis beltegoed. Op die manier kun je de prepaid telefoon zo voordelig mogelijk aanschaffen, zodat je heerlijk voordelig kunt bellen.
Wilt u een prepaid telefoon vergelijken en bent u benieuwd waar u het best kunt beginnen? Het is in ieder geval verstandig om goed te letten op de prijs van de prepaid telefoon, net als de knoppen en het scherm. Let tenslotte eventueel op de aanwezigheid van wifi, afhankelijk van wat u zoekt in de telefoon.
Prijs van de prepaid telefoon
Is het voor u van belang dat u een goedkope prepaid telefoon kunt aanschaffen? Let in de vergelijking dan in ieder geval goed op de prijs. Bij een prepaid telefoon valt de prijs relatief gemakkelijk te vergelijken, aangezien u geen rekening hoeft te houden met de kosten voor een abonnement. Kijk wel goed naar de kosten per belminuut en per SMS-bericht, of naar de kosten per MB aan mobiele data. Op die manier kunt u zowel de aanschafkosten als de gebruikskosten van de prepaid telefoon vergelijken, om een goede afweging te kunnen maken.
Knoppen en het scherm
Bent u al wat ouder, of zoekt u vooral naar een prepaid telefoon die u zo gemakkelijk mogelijk kunt gebruiken? Dan is het verstandig om bijvoorbeeld goed te kijken naar de knoppen en het scherm. Zijn er grote knoppen aanwezig op de prepaid telefoon en is het mogelijk om gebruik te maken van een QWERTY toetsenbord? Hoe groot is het scherm en hoe verhoudt zich dat tot de doelen die u heeft met de prepaid telefoon? Wilt u hierop kunnen internetten en foto’s bekijken, of slechts een nummer intikken en af en toe een SMS-bericht lezen?
Aanwezigheid van Wifi
Tenslotte kunt u de vergelijking van prepaid telefoons gebruiken om goed te kijken naar de functionaliteiten die aanwezig zijn. Wilt u voordelig gebruik maken van internet op de telefoon? Kies dan voor een model met Wifi, terwijl Bluetooth het mogelijk maakt om onderling bestanden uit te wisselen. Wilt u ermee kunnen navigeren, of nagaan waar u bent? Kies dan voor een prepaid telefoon met GPS. U kunt de verschillende functionaliteiten vergelijken door goed na te gaan wat u daadwerkelijk nodig heeft, in verhouding tot de prijs die u betaalt voor de prepaid telefoon die u op het oog heeft.
Wil je een prepaid toestel kopen, zodat je daar zo voordelig mogelijk mee kunt bellen? Wij zetten voor je op een rij waar je rekening mee dient te houden, zodat je zelf je keuze kunt maken en je een goede aankoop doet.
Online prepaid toestel kopen
Je kunt in ieder geval online een prepaid toestel kopen, het is niet meer nodig om daar de deur voor uit te gaan. In plaats daarvan kun je online een vergelijking maken tussen de verschillende merken prepaid toestellen en de verschillende providers waarbij je de telefoons kunt gebruiken.
Merken prepaid telefoons
Wil je een keuze maken uit de verschillende merken voor een prepaid toestel? Nokia staat vanuit het verleden bekend als zeer degelijk, maar lijkt tot aan de Lumia de boot te hebben gemist. BlackBerry is er vooral voor de zakelijke gebruiker, een merk als Samsung is veel aantrekkelijker. U heeft daar de keuze uit een groot aantal voordelige modellen, om een geschikt prepaid toestel aan te schaffen dat op een uitstekende manier werkt.
De telefoons van Apple zitten zeer degelijk in elkaar, maar zijn als prepaid toestel zeer prijzig. Ook de modellen van HTC en LG vormen een relatief dure keuze, al zitten er vaak enkele pareltjes tussen die een goede keuze kunnen zijn. Vergelijk bij voorkeur Samsung, LG en HTC om een keuze te maken, zodat u een mooi prepaid toestel kunt kopen.
Prepaid telefoon en netwerken
Wilt u een prepaid toestel kopen en bent u benieuwd naar de netwerken die u daarvoor kunt gebruiken? U kunt een prepaid toestel kopen bij bijvoorbeeld Vodafone of KPN, maar dan loopt u het risico dat u de telefoon alleen met een simkaart van die provider kunt gebruiken. Wenst u meer vrijheid, zodat u bijvoorbeeld ook bij Telfort, bij Hi of bij Ben een simkaart aan kunt vragen en u daarmee kunt bellen?
Dan is het verstandig om een prepaid toestel te kopen dat simlockvrij is. Dit betekent dat er geen blokkering van het type simkaart geldt, in plaats daarvan kunt u er iedere simkaart in plaatsen die u wenst. Houd er rekening mee dat een nieuwe simkaart een ander mobiel nummer heeft, waardoor een overstap kan betekenen dat u een nieuw nummer door dient te geven. U kunt dit voorkomen door de nieuwe provider te vragen om het oude nummer over te nemen, zodat u daar gewoon gebruik van kunt blijven maken.
Prepaid creditcard: de voor- en nadelen
Sommige mensen komen niet in aanmerking voor een gewone creditcard of willen er geen vanwege de kosten. Dat is lastig, want in sommige gevallen kun je alleen nog maar betalen met een creditcard.
Een prepaid creditcard kan dan uitkomst bieden. Een prepaid creditcard is anders dan een gewone creditcard, omdat je alleen met je eigen geld betaalt. Op welke manier verschillen deze creditcards? En wat zijn de voordelen en nadelen van een prepaid creditcard?
Prepaid creditcard?
Een prepaid creditcard verschilt met een gewone creditcard. Je sluit geen lening af, maar betaalt alleen met je eigen geld, dat je stort op je kaart. Je kunt dus niet in de schulden komen, terwijl het betaalgemak verder precies hetzelfde is als bij een klassieke creditcard. Je betaalt geen rente voor geleend geld, maar geniet wel van de voordelen van een creditcard, zoals het betaalgemak en de wereldwijde acceptatie van je kaart.
Voordelen van een prepaid creditcard
Het allergrootste voordeel van een prepaid creditcard is dat de aanvraag verloopt zonder BKR-toetsing. Omdat je bij een prepaid creditcard alleen betaalt met je eigen geld, ga je geen lening aan. Een toetsing voor een BKR-codering is dus niet nodig. Een groot voordeel dus! De aanvraag zal zo sneller gaan en iedereen komt sowieso in aanmerking voor de prepaid creditcard.
Een ander groot voordeel van een prepaid creditcard, ten opzichte van andere vormen van betaling, is dat je wereldwijd snel, veilig en gemakkelijk kunt betalen. Dit kan niet overal met een PIN-pas. Daarnaast heb je geen last van kosten voor rente, je betaalt immers alleen wat je zelf hebt uitgegeven!
Nadelen van een prepaid creditcard
Er is eigenlijk maar één nadeel aan de prepaid creditcard: je hebt een beperkt saldo wat je kunt besteden. Je kunt alleen beschikken over het geld dat je zelf op je creditcard zet. Je kunt niet rood staan en hebt dus geen uitwijkmogelijkheden. Aan de andere kant: op die manier behoedt je jezelf wel voor schulden of oplopende (rente)kosten. Uiteindelijk wegen de voordelen veel zwaarder dan de nadelen. Een prepaid creditcard is een uitstekend betaalmiddel, zonder risico!
De prepaid creditcard van VISA
De prepaid creditcard is in opkomst. Er zijn steeds meer aanbieders en de lage kosten maken het een populair betaalmiddel.
Ook VISA biedt sinds kort een prepaid creditcard aan. Maar hoe werkt zo’n creditcard precies? En wat houdt dit aanbod van VISA in?
Wat is VISA
VISA is een grote en misschien wel de bekendste creditcardmaatschappij. VISA is marktleider en de creditcards zijn wereldwijd geaccepteerd. Naast de gewone creditcards, biedt VISA ook de zogenaamde co-branded creditcards (bijvoorbeeld de ANWB VISA Card). Sinds kort zijn er ook prepaid creditcards van VISA.
De prepaid creditcard
De prepaid creditcard of debitcard (zoals die van VISA) werkt anders dan een gewone creditcard, waardoor een BKR-toetsing niet nodig is. Op deze kredietkaart stort je zelf geld, bijvoorbeeld met IDeal. Je gaat dus geen lening aan en kunt ook niet rood staan. Dit is een groot voordeel ten opzicht van een gewone creditcard: je betaalt geen rente en loopt geen risico op hoge schulden. Je geeft alleen je eigen geld uit en geen cent meer. Simpel, veilig en makkelijk als een klassieke creditcard, maar zonder de extra kosten.
De prepaid creditcard van VISA: 3V VISA
VISA biedt nu ook een prepaid creditcard aan: een creditcard met de naam 3V prepaid VISA. Het bedrijf 3V werkt hierbij samen met VISA. Deze kaart schaf je aan voor een vaste prijs en hij si 4 jaar geldig. Je betaalt geen abonnementskosten en hebt de kaart binnen een week na de aanvraag in huis. De kaart is voordelig, omdat er geen jaarlijkse bijdrage gerekend wordt, maar 3V VISA rekent wel transactiekosten. Met deze prepaid creditcard van VISA kun je gemakkelijk en veilig betalen, bijvoorbeeld voor je online aankopen.
Een andere prepaid creditcard van VISA: Mats
De Matspas is ook een prepaid creditcard van VISA. Deze werkt hetzelfde als elke andere prepaid creditcard, alleen krijg je met deze pas meer korting. Aan deze prepaid creditcard van VISA zijn veel partners verbonden, die bij betaling met deze pas korting geven. Daarnaast kun je met deze pas ook bij elke aankoop een goed doel steunen. Deze prepaid creditcard van VISA is dus ideaal voor iedereen die méér wil met zijn prepaid creditcard!
Hoe kun je prepaid creditcards vergelijken?
Het is best lastig om prepaid creditcards te vergelijken. Een prepaid creditcard is anders dan een gewone creditcard en is in veel opzichten ook veel voordeliger.
Er is echter een groot aanbod in deze creditcards. Hoe vind je nu de juiste kaart voor jou? Een goede bron voor een vergelijking van de creditcards is natuurlijk internet en het gebruik van een zoekmachine. Maar voordat je daaraan begint, moet je wel weten waar je op moet letten.
Wat is een prepaid creditcard?
Als je een prepaid creditcard vergelijkt met een gewone creditcard, zijn er wat verschillen. Het grootste verschil is dat je bij een prepaid creditcard geen lening afsluit en geen BKR-toetsing nodig is voor de aanvraag. Op deze creditcard stort je vooraf je eigen geld, waardoor je nooit in de schulden kunt komen: je geeft alleen je eigen geld uit! Geld storten op de prepaid creditcard kun je gemakkelijk met IDeal doen, en betalen gaat verder precies zoals met een gewone creditcard. Met dit type creditcard betaal je dus altijd met je eigen geld en betaal je geen rente voor geleend geld. Eigenlijk net zo simpel, veilig en makkelijk als een klassieke creditcard, maar zonder de extra kosten.
Prepaid creditcards vergelijken
Er zijn verschillende financiële instellingen waar je een prepaid creditcard kunt aanvragen. Het lijkt misschien veel werk om prepaid creditcards te vergelijken, maar het is zeker de moeite, want de kosten kunnen nogal verschillen. De grootste kosten voor prepaid creditcards zitten in de hoogte van de kosten voor aanschaf en de hoogte van de jaarlijkse bijdrage. Daarnaast biedt de ene kaart weer meer korting bij bijvoorbeeld bepaalde winkels dan andere. Dit is ook zeker de moeite van het vergelijken waard.
Prepaid creditcards in Nederland vergelijken
In Nederland zijn er een aantal aanbieder van prepaid creditcard. Een volledige vergelijking geven, is onbegonnen werk, voornamelijk omdat de prepaid creditcard erg in opkomst is. Hieronder volgt een klein overzicht van de grootste aanbieders op dit moment:
– Net+ Prepaid van MasterCard
– Moneybookers (Skrill) biedt momenteel de goedkoopste prepaid creditcard
– Jumbocard, waarmee je korting krijg bij boekingen met Ryanair
– MEDIUS is een bekende, maar niet heel goedkope prepaid creditcard in Nederland
– 3V Visa Prepaid Card is een handige prepaid creditcard die 4 jaar geldig is
De grootste verschillen zitten in de aanschafprijs en de jaarlijkse bijdrage van de prepaid creditcard: de jaarlijkse bijdrage verschilt van 10 tot 50 euro per maand. De aanschafkosten verschillen net zo veel. Een zoektochtje langs de aanbieders om de verschillende prepaid creditcards te vergelijken, kan je dus aardig wat besparen!
Op vakantie met je prepaid creditcard
Een creditcard mee op vakantie: wie doet het niet? Het is handig, makkelijk, je kunt er veilig mee betalen en je hebt altijd een betaalmiddel bij de hand!
Maar geldt dit ook voor prepaid creditcards? En waar moet je opletten als je op vakantie je prepaid creditcard wil gebruiken? In dit artikel vind je in grote lijnen de punten waar je op moet letten als je op vakantie wil betalen met je prepaid creditcard.
De prepaid creditcard
Op deze creditcard stort je vooraf geld, waardoor je geen enkel risico loopt. Je betaalt enkel met je eigen geld en betaalt geen rente voor de lening die je afsluit bij een gewone creditcard. Je wordt dus ook niet BKR-getoetst bij aanvraag en hebt geen maandelijkse kosten. Het allergrootste voordeel van de prepaid creditcard is dat je geen risico loopt op schulden. Maar op is op en leeg is leeg: als je (bijvoorbeeld op vakantie) wil betalen met je prepaid creditcard, moet je zelf zorgen dat je er genoeg geld op hebt gestort.
Wereldwijde acceptatie van je prepaid creditcard
De meeste prepaid creditcards hebben vrijwel wereldwijde dekking. Hoe dit precies per land zit, hangt natuurlijk vooral af van de aanbieder van jouw creditcard. De creditcards van de grootste aanbieders, VISA en MasterCard, zijn vrijwel overal ter wereld geaccepteerd. Als je twijfelt over de acceptatie van jouw prepaid creditcard op jouw vakantiebestemming, kun je dit gemakkelijk opzoeken! Deze informatie is altijd online te vinden.
Met je prepaid creditcard op reis: waar let je op?
Allereerst moet je zorgen dat er tijdens je vakantie genoeg geld op je prepaid creditcard staat, je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan. Uiteraard kun je je creditcard gemakkelijk opladen als je ergens internet hebt: je stort gewoon wat extra geld via IDeal op internet. Maar als je naar een vakantieoord gaat met weinig internetcafé’s kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen en, vóór je vakantie, wat extra geld op je prepaid creditcard storten!
Daarnaast is het belangrijk dat je weet of je in het vakantieland van jouw keuze kunt betalen met je prepaid creditcard. De acceptatie in het betreffende land is afhankelijk van de aanbieder van de prepaid creditcard. Dit soort informatie kun je altijd online vinden, bijvoorbeeld op de website van je creditcardmaatschappij.
De prepaid creditcard van Moneybookers (Skrill)
Een creditcard is makkelijk, eenvoudig en je kunt er bijna overal ter wereld mee betalen. De creditcard word steeds populairder in gebruik, bijvoorbeeld op internet, maar ook in winkels.
Een gewone creditcard heeft echter als nadeel dat de kosten voor bijvoorbeeld rente en geldopnames, nogal kunnen oplopen. Speciaal voor deze mensen is de prepaid creditcard ontwikkeld. De prepaid creditcard van Moneybookers (Skrill) is op dit moment de goedkoopste.
Wat een prepaid creditcard?
De prepaid creditcard is anders dan een gewone creditcard. Op deze creditcard stort je vooraf geld, waardoor je nooit in de schulden kunt komen: je sluit immers geen krediet af. Het opladen kan heel gemakkelijk met IDeal en betalen met de prepaid creditcard gaat verder precies zoals met een gewone creditcard. Je betaalt dus geen rente, je sluit geen lening af, waardoor bij de aanvraag is een BKR-toetsing niet nodig. Met dit type creditcard betaal je altijd met je eigen geld. Net zo makkelijk, maar zonder extra kosten en zonder risico. Dit type kaart is nog niet heel bekend, maar is zeker in opkomst. Moneybookers (Skrill) biedt een goedkope prepaid creditcard aan, in samenwerking met MasterCard.
Wat is Moneybookers (Skrill)?
Moneybookers (Skrill) is vergelijkbaar met het online betalingssysteem PayPall. Je dient eerst een account aan te maken via de website. Vervolgens kun je hier geld op storten (met bijvoorbeeld IDeal) en kun je online betalingen doen tussen accounts. Je kunt je prepaid creditcard van Moneybookers (Skrill) opladen, maar ook bedragen terugstorten naar je eigen bankrekening.
De voordeligste prepaid creditcard: Moneybookers (Skrill)
De prepaid creditcard van Moneybookers (Skrill) kun je gebruiken op alle plaatsen waar MasterCard geaccepteerd wordt. MasterCard werkt voor deze prepaid creditcard samen met Moneybookers (Skrill). Je kunt de kaart opladen met IDeal, maar ook via je account van Moneybookers (Skrill). Op dit moment is de prepaid creditcard van Moneybookers (Skrill) de goedkoopste, je betaalt een zeer lage jaarlijkse bijdrage van 10 euro, waardoor de kosten laag blijven. Er is geen minimum of maximum saldo nodig en er is geen minimaal aanvulbedrag vereist.
Voorwaarden voor de aanvraag
Voor een aanvraag van een prepaid creditcard van Moneybookers (Skrill) dien je minimaal 18 jaar oud te zijn. Ook moet je binnen de Europese Unie wonen en dien je te beschikken over een account bij Moneybookers (Skrill). Je bankrekening wordt dan gekoppeld aan je online account, waardoor je je account gemakkelijk kunt opladen.